• +359 89 5818877
  • понеделник до петък от 9 до 18 часа

Растителна защита с органични продукти Възможно ли е?

от Валерѝ Христова на July 04, 2023

Категорично ДА!

Екипът на Лейка.бг, ви представя продуктите на ХОМЕВО за органична растителна защита. Изцяло природен продукт, безвреден както за нас, така и за всяко стръкче растителност, за което се грижите.

Преди пестицидите да бъдат наложени на пазара и да станат “нормалната” грижа за нашите градини, предците ни са използвали природни средства за борба с вредителите. Доказано е, че да предпазим растителността, която отглеждаме, заедно с всеки организъм около нея, по природен и безопасен начин,

е освен възможно и крайно необходимо

Старите методи, не са отживелица. Природата е един перфектно устроен организъм, който ни е дал всичко необходимо и ние сме неспособни да измислим нещо ново. Единственото, което можем да направим е да подражаваме на гениалността ѝ. 

Разгледайте продуктите на ХОМЕВО

Заедно можем да опазим природата и нашето здраве! 

Вижте защо това е толкова важно.

Да излееш душата си в градината,
по безопасен начин

Това е нашето мото и ние вярваме, че грижейки се за градина, независимо в какъв размер, ние се грижим за здравето си. Да, това е тежък труд, но е отмора за душата. В нашите очи, двете неща вървят ръка за ръка. Сигурни сме, че и вие мислите така. 

Всеки, който изпитва любов към растенията и всичко свързано с грижата за тях, иска да го направи по възможно най-правилния и ефективен начин. За съжаление, често срещаме спънки по пътя към опазването ѝ. Тези спънки се наричат вредители и болести по растенията. Когато говорим за борба с този проблем, много от нас се сещат за масово наложилия се метод за растителна защита, а именно използването на пестициди. Излишно е да казваме колко вредни са те и че ползите от тях, всъщност не могат да бъдат наречени така. Затова наша цел е да предложим на градинарите органичен продукт, който е безвреден и в пъти по-ефективен спрямо конвенционалните методи. 

 

Нека да си припомним вредите от използването на пестициди?

Пестицидите са синтетични препарати, чието благоприятно действие се наблюдава в едва 2% от тях. Доказано е, че тяхното действие е пагубно за всеки етап от развитието на растението. За да се запази продукцията по време на нейното съхранение, както и по време на транспортирането ѝ, отново биват използвани подобни химикали. Полезните свойства на всяко едно растение биват унищожени, а това което поемаме в организмите си, води до сериозни здравословни проблеми. 

Някои, от които са:

При директен контакт с кожата:

  • зачервяване и дразнене по кожата;
  • дразнене по лигавиците на очите;
  • замъглено зрение;
  • при поглъщане- сериозно отравяне.

При продължителна употреба на храни третирани с пестициди:

  • Разстройство на жлезите с вътрешна секреция;
  • Поразяване дейността на нервната система и нарушения в умственото развитие;
  • Увреждане на генетичния материал в клетките;
  • Разстройство на имунната система.

Хубаво е да отбележим, че вредните насекоми придобиват резистентност и изискват по-големи дози препарат. Често и замяна с друг също толкова силен .

За съжаление полезните насекоми опрашители също биват унищожени, а без тях екосистемите са обречени. 


Недостатъците на този тип обработка са в пъти повече от ползите.

Ние, от лейка бг, открихме решение на този проблем и с гордост го предлагаме в нашия онлайн магазин. 

Сега бихме искали да ви запознаем с продуктите на ХОМЕВО и с причината да изберем именно тях.


Какво представляват органичните продукти за растителна защита на ХОМЕВО?

Продуктите на ХОМЕВО са препарати за борба с вредители от растителен произход.

Например, в тях се съдържат:

  • диатомит- минерал от растителен произход, образуван от натрупването на водорасли на морското дъно
  • нийм- активната му съставка азадирахтинът отблъсква насекомите, което прави нийм добро средство за борба с вредители по растенията, както и с бълхи по животните и въшки по хората
  • рициново масло- действа антибактериално и антигъбично; активира регенеративните процеси; стимулира растежа на цветята; подобрява усвояването на хранителните вещества

Създадени са от инженер-агроном Ромул Бурназ и ветеринарен лекар Ливиу Санда. Всеки от тях се е сблъсквал с последствията от прекомерната употреба на пестициди, по време на работата си. Ставайки свидетели на вредата от тези химикали, тяхна обща цел става да обединят опита и познанията си и да създадат екологично чист продукт за растителна защита. 


За какво могат да ни помогнат продуктите на ХОМЕВО?


В нашия онлайн магазин можете да закупите органични продукти за растителна защита на конкурентни цени, които да ви гарантират победа в борбата с:

100% органични и натурални продукти, безвредни за хора, животни и околната среда. Използват се изключително лесно, като просто прахът бъде разреден с необходимото количество вода, посочено в упътването. След това просто следвате инструкциите за прилагане и изчаквате необходимото време. Резултатите ще говорят сами.

Препаратите не водят до резистентност, което значи, че могат да бъдат използвани колкото е необходимо. Не се налага да търсене на алтернативни методи. 

Решението да закупите тези продукти ще ви донесе само ползи. Ще спасите градината си, нейната екосистема и вашето здраве. Без вреда за никого, а от това по-хубаво- здраве му кажете.


И накрая …


Направете правилния избор за вас и вашата градина. 

Продуктите на ХОМЕВО можете да разгледате в ЛЕЙКА.БГ

Но това не е всичко! 

Освен препаратите за растителна защита, в нашия онлайн магазин, вие можете да закупите и продукти за:

 

Всичко, от което може да имате нужда, за да се грижите за вашата градина е на един клик разстояние.

Абонирайте се за нашия бюлетин, за да получавате новини за продуктите ни, както и да следите полезните статии, които качваме в нашия блог. 

Доверете ни се и не забравяйте...

Излейте душата си в градината, с продуктите на Лейка.бг!  

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, обърнете внимание, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да бъдат публикувани