• +359 89 5818877
  • понеделник до петък от 9 до 18 часа

Земеделски предпазни мрежи- Спасението за вашата градина

от Валерѝ Христова на August 09, 2023

В днешната статия ще ви запознаем с ползите от земеделските мрежи в хоби градинарството. Благодарение на тях освен, че предпазвате продукцията си, вашата градина ще изглежда подредена и красива. Предимствата на този тип мрежи са издръжливост, UV устойчивост, лесен монтаж-демонтаж, ефективност и най-просто казано, една добра инвестиция


Лейка.бг предлага на своите клиенти следните мрежи: 

  • Предпазни мрежи от оси- за лозе
  • Мрежи против птици
  • Мрежи за засенчване
  • Мрежи против къртици
  • Мрежа за краставици и други увивни растения
  • Мрежа против градушка

Разгледайте мрежите. 


Продължете да четете, за да се запознаете отблизо с качествата и лесната употреба на мрежите и ще се убедите в тяхната необходимост. 



Предпазна мрежа от оси (чорапчета за грозде)

Тази ни е любима! Според нас няма минуси и за да го докажем, ще изброим направо плюсовете: 

 

  1. Поставя се изключително лесно върху всеки отделен грозд. Разтяга се заедно с растежа на плода, като не го смачква (Размерът е универсален).
  2. Позволяват лесно преминаване на светлина и въздух, не задушават плода. 
  3. Елиминират нуждата от препарати за пропъждане на оси и птици. 
  4. Създадени са за многократна употреба. След като откъснете грозда, прибирате чорапчето за следващата година. 
  5. Компактни, удобни и икономични. 

Ето и една интересна рецепта за натурална защита от оси: 
Съставки: 

  • 10 литра вода
  • 75 г сода бикарбонат 
  • 5-6 шепи лайка
  • 5-6 шепи смрадлика

Първо сложете водата да заври. След като това стане, запарете билките с нея. След като течността се охлади, прецеждате и добавяте содата. Разбъркайте добре, докато содата се разтвори изцяло.  С готовата смес пръскате обилно лозите, през около десетина дни. Ако завали дъжд, напръскайте пак. 


Мрежа против птици 

 


Изключително лека екструдирана мрежа. Предназначена за предпазване на овощни градини, лозя и други селскостопански култури от птици, като не им вреди. Отвора на мрежата гарантира отлична пропускливост на слънчевата светлина, без да засенчва площта или растението. Обработена  с UV добавки за дълготрайна употреба.


Мрежа за засенчване 30%

Тези мрежи са идеален помощник при отглеждането на зеленчуци, както в градината, така и в оранжерията. Контролират количеството светлина, което достига до растенията и създава благоприятен микроклимат, като намалява температурите в зоната на засенчване. 

Също така намалява загубата на влага през горещините. Комбинацията от всичко това създава перфектните условия за отглеждането на добра реколта.  Засенчващите мрежи също така предпазват и от насекоми, което намалява нуждата от вредни химикали за растителна защита. 


Засенчващата мрежа е със степен на засенчване 30%. намалява загубите на влага. Изработена е от HDPE и е UV стабилизирана. Силно устойчива на опън и лесна за монтиране. 


Мрежа против къртици 

Предлагана в 4 размера, тази мрежа може да бъде поставена във вашата градина, двор, спортно игрище и навсякъде, където е необходимо. Монтирането става изключително лесно. Тя се полага на няма и педя под равнището на пръстта (например, преди полагане на тревния чим)

От лейка.бг избираме този тип справяне с проблема с къртиците, защото физическото препятствие е най-сигурния начин да се предпазите от тях. 


Интересно за къртиците 

Тъй като къртиците са активни в разширяването на тунелите си през целия си живот и през цялото денонощие, е необходимо да вземем сериозни мерки.

Нека да не ги правим врагове №1 и да споменем, че копаейки те осигуряват добро аериране на почвата. А хранейки се с безгръбначните обитатели на екосистемата им, те всъщност премахват вредителите, които се хранят с кореновата система на вашите растения. 


Въпреки това, те причиняват и следните щети: 

  • чрез тунелите си осигуряват път на други вредители, като невестулки и полевки, които се хранят с кореновите системи на растенията
  • замърсяват фуража на селскостопанските животни
  • издигат прясна почва върху пасищата, което намалява техния размер
  • помагат при разпространението на плевели. 


Мрежа за увивни растения

Основната ѝ цел е да поддържа увивните растения, като по този начин, растението дава повече реколта. Големината на отвора е 15х17см, което позволява добро аериране. През тях прониква и повече слънчева светлина. Издръжливия материал, от който е направена мрежата, гарантира, стабилност и устойчивост на растението. Също така улеснява полагането на торове и препарати за растителна защита, като дава достатъчно голяма дистанция между растението и почвата. Изключително устойчива е на всички препарати, използвани в земеделието. А когато дойде края на сезона може да бъде прибрана за следващия. 


При нас ще намерите такъв тип мрежа в 7 различни размера. 


Мрежа против градушка 

Мрежата е специално създадена, така че градушката, да отскочи и да падне на земята с намалена инерция и сила. По този начин се гарантират две неща:

  1. Градината е обезопасена
  2. Шансът да навреди на някого или на нещо, е сведен до минимум. 

Нейното предназначение е да предпази насажденията във вашата градина. Не затруднява преминаването на вода, въздух и слънце. 


Може да бъде поставена върху:  

  • оранжерии, 
  • градини, 
  • лоза, 
  • различни конструкции, 
  • паркинги за автомобили. 

Градушката е достатъчно да завали и веднъж, за да унищожи продукцията ви. Така че, по-добре с мрежа, от колкото без. 


Интересен факт:

През средновековието например, са се опитвали да спрат градушката с изстрели на топове или биене на църковни камбани (безуспешно, както бихте се досетили сами). В днешно време обаче, си имаме съвсем други и напреднали начини за справяне с този проблем. И въпреки това, природата винаги може да ни изненада, но ако имате такава мрежа- всичко ще бъде наред. 

 

Скоби за монтиране на мрежи 

Можете да увеличите площта на мрежите чрез помощни скоби за монтиране на мрежи. Те се прилагат лесно, издържат на натоварване и са UV устойчиви. 

 

И накрая 

Използването на земеделски мрежи свежда употребата на вредни химикали до минимум и води до екологично чиста продукция. Ако сте търговец, знаете, че цената на натуралните хранителни продукти е значително по-висока на пазара. А когато елиминирате разхода за пестициди, за да имате продукт с по-висока стойност… е, сами можете да си направите сметка, кой метод за растителна защита е по-изгоден. 

А ако не сте търговец, да имате лишена от вредни химикали храна за семейството си, е безценно. 

Използвайки този тип мрежи, освен, че отстранявате нуждата от пестициди, вие предпазвате своята продукция от градушки, насекоми, птици, растения, които пречат на растежа, слана и др. 


Не можем да спрем природата, затова се пригаждаме към нея, без да й вредим. 




ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, обърнете внимание, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да бъдат публикувани